Under en föreläsning sa vår lärare att vi äter ungefär så mycket som ryms i en stor container, under hela vårt liv. Fick frågan vad vi vill fylla den med? Jag funderar vidare: Vad vill du hitta i din container om du skulle få möjligheten att kika in den just innan du "fäller in årorna" vid livets slut? Personligen fick jag en tankeställare. Samma gällande fett. Hjärnan behöver fett för att isolera nervcellerna. Vilket sorts fett vill du ha som skydd runt din hjärna? Hm. Fundera på den du.
Jag som aldrig varit intresserad av mat, näring eller matlagning i hela mitt liv -bara utav att äta- har just passerat en tung del i utbildningen : Näringslära! Alltså att lära mig om näring. Kunde typ ingenting så detta blev en stor utmaning för mig. Det blev sena kvällar med tentaplugg, åtskilliga genomgångar av instuderingsfrågorna, tänka, förstå och försöka få ihop detta enormt stora ämne. Det känns som om jag lärt mig massor och fått en hel del AHA-upplevelser.
Inte nog med en tenta i ämnet; vi skulle fördjupa oss i något ämne vi var intresserade av. Där blev det stopp för jag är ju inte intresserad av något. :) Nej, allvarligt talat blev jag intresserad på vägen. Av flera saker. Fastnade i kost kopplat till träning och valde att fördjupa mig om Kolhydratladdning. Som tur var fick vi klippa och klistra lite eftersom redovisningen skulle bli en utställning för skolan, så där dök något tryggt upp för mig, mitt i alla förvirrande begrepp som Tryptfan, aminosyror, LDL, Omega-9 och exempel på innehåll.
Utställningen blev en trevlig vernissage med samtal, frukter och en massa nya kunskap för mig. Om ni bara visste hur mycket min klass kan om mat! Jättemycket! Det bästa är att tanken kring ekologiskt och vad som inte är skadligt att äta är viktigt för många. Vilket jag också tycker är viktigt nu, efter att jag riktigt fattat hur mycket skit vi stoppar i oss. Fatta vad kunskap ger mycket insikter!! Mer kunskap om näring till världen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar